PMKupa - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

PMKupa

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2013/2014

Pest Megyei Kupa (Magyar Kupa selejtező) mérkőzés

2. forduló: Piliscsaba SE - Tárnok BKSK 5-2 (1-1) (1-1) (büntetők 3-0)
Piliscsaba, 2013-08-28 - szerda 17h
Játékvezető:
Ferenczi Dávid
Aszisztens:
Kiss Tibor Zoltán, Todorovics József
Gól:
Rácz Zsolt 89', Balogh Krisztián 104' ill. Kapcsos Norbert 75', Lehotka Botond 110'
Lap:
Stelcz Ádám 11', Ujvári Miklós 85' ill. Szabó Kristóf 70', Nagy László 83'

Piliscsaba SE: Vékony János - Kiss Dávid, Rácz Zsolt (Stelcz Ádám 91'), Vadas Szilárd, Gonda József - Balogh Krisztián, Miklósvári Géza (Gáspár Erik 91'), Kovács Péter, Reiner Zsolt - Petró Gábor (Gáll Viktor 46'), Ujvári Miklós (Hajdú Krisztián 88')
Edző
:

Tárnok BKSK
: Szimandl Gábor - Csányi Tibor (Pluhár Bálint 85'), Nagy Dániel, Eke Gábor, Nagy István (Pusztai Csaba 70') - Csibrik György, Fehér Roland (Czeilinger Péter 66'), Kapcsos Norbert - Szabó Kristóf Lehotka Botond 73'), Gyulay Gábor, Ilyés Gergő (Nagy László 42')
Kispad
: Veszeli Tibor
Edző
: Kovács László

Küzdelmes, kemény és hosszú mérkőzésen búcsúztunk a kupaküzdelmektől. Mitől ezek a jelzők? Adva volt egy igazán küzdő hazai csapat, aki az utolsó pillanatig küzdött. Ezt bizonyítandó,
1-0-ás vezetésünknél már csak egyetlen percet kellett volna átvészelnünk és mindkét csapat megszabadult volna a további "kínoktól", de Rácz Zsolt fejesgólja visszaadta a reményt a hazaiaknak. Kemény is volt a mérkőzés, mert a délelőtti esőtől alaposan felázott a 'csabai pálya talaja. Néhány ponton szinte mocsár fogadta az "arrajáró" játékosokat. Mindennek tárnoki áldozata is volt, hiszen a 40. percben Ilyés Gerinek egy rossz lépés után kificamodott a bokája és cserére kényszerült. Mindezt még a hosszabbítás sötétsége is tetézte. Technikai okok miatt a mérkőzés 17 óra helyett fél órával később kezdődött, így a hosszabbításra már szinte teljesen besötétedett. A játékosoknak igen csak "nyomozni" kellett a labdát, csapattársaikat, ellenfeleiket, de még a kaput is (bár azt a hosszabbításban kétszer is megtalálták. Aztán a 11-es rúgásokra "derült égből" megjött a fény. Némi holdsugár mellett, Piliscsabán felkapcsolták a közvilágítást és ekkor tudott bekapcsolni a pálya világítása is. Nem volt ugyan fényár, de legalább már meg lehett állapítani, hogy a labda a tizik után a hálóban köt-e ki, vagy kapu mellé száll. Sajnos a mi büntetőink - számszerint három - rendre elkerülték a kaput, míg ugyan ez az arány a hazaiaknál háromból kettő volt, sőt a negyedik 11-est is berúgták, így be is fejeződött ez a mindenképpen rendhagyónak mondható csata.
Most is bebizonyosodott, hogy a gólhelyzeteket nem elég kidolgozni, azt tudni kell értékesíteni is. Rúgtunk négy kapufát és kihagytunk még legalább ennyi 100%-os ziccert, míg a hazaiaknak a második góljukat kivéve szinte nem volt igazi helyzetük. A rendes játékidőben nagy fölényben játszottunk, de lehetőségeinket gyermeteg módon elpuskáztuk. A "sötétség beálltával", vagyis a hosszabbításban már inkább a hazaiak játéka dominált, a tizenegyes rúgásoknál pedig "leradíroztak" bennünket a pályáról!

Másfél hét és itt a "visszavágó". A 4. fodulóban ismét tétmeccset vívhatunk Piliscsabán, akkor már a bajnoki pontokért. Reméljük, nem marad "megtorlatlanul" ez a mai fiaskó.

Kovács Lászlót kérdeztem a mérkőzés után:


******************************

1. forduló: Tinnye KFC - Tárnok BKSK 0-8 (0-5)
Tinnye, 2013-08-11 - vasárnap 17h
Játékvezető: Török Tamás
Aszisztens: Berendi Tamás Csaba, Pécsi Imre
Gól: Gyulay Gábor 17' 35' 65' 78', Fehér Roland 20', Ilyés Gergő 26', Kun Mihály 32' 79'
Lap
: Tóth Tibor 45'
, Pénzes Norbert 53', Pataki Ferenc 69',  Szikszai Sándor 88' ill. Fehér Roland 40', Kun Mihály 43'

Tinnye KFC
: Borbáth Arnold - Tóth Tibor, Pénzes Norbert (Kladek Richárd 65'), Payer Csaba, Mátraházi Zsolt (Bárczi János Gábor 46') - Maródi János, Barkóczi Roland, Barkóczi Dávid (Kun Csaba 6'), Elek István, Szikszai Sándor - Pataki Ferenc

Tárnok BKSK: Pintér László - Csibrik György, Veszeli Tibor, Eke Gábor, Csányi Tibor (Pusztai Csaba 71') - Kun Mihály, Fehér Roland (Csuka Zsolt 64'), Kapcsos Norbert (Czeilinger Péter 77') - Szabó Kristóf (Nagy István 46'), Gyulay Gábor, Ilyés Gergő (Pluhár Bálint 58')
Kispad: Szimandl Gábor
Edző: Kovács László


Nagyon jó bemelegítése volt ez a mérkőzés a jövő hétvégén induló bajnokságnak. Az eredmény és a mutatott játék remélhetőleg megfelelően önbizalom növelő is volt. Az első 10 perc még kiegyenlített játékot hozott, de ezután egyre inkább a mieink domináltak. Percről percre kerültünk egyre nagyobb fölénybe és ez a fölény szerencsére gólokban is megmutatkozott. Ráadásul a játékvezető szidalmazása miatt a félidő vége felé egy hazai játékos a kiállítás sorsára jutott.
Ezzel aztán még a szépítő gólra is elvesztették az esélyt a házigazdák. A pálya szinte felbillent. Második félidei góljaink mellett 5-6 100%-os ziccert - köztük például egy 11-est - is kihagytunk. Nagyarányú győzelmünk is teljes mértékben megérdemelt.

Kovács Lászlót kérdeztem a mérkőzés után:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz