Esélylatolgatás - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Esélylatolgatás

ARHÍVUM > Hírek > 2018
Manszur:
Esélylatolgatás a célegyenesben

Végső hajrához érkezett a 2017/2018-as bajnokság. Mondhatjuk úgy is, célegyenesbe érkeztek a csapatok. Mostmár nyugodtan megállapíthatjuk, hogy jól szerepelünk a különböző korosztályos bajnokságokban. Az alábbiakban megpróbálom latolgatni az esélyeket csapatainknál.

Kezdem az ÖREGFIÚK csapattal, hiszen itt már nem esélyekről, hanem tényekről beszélünk. A bajnokságból egyetlen mérkőzés van hátra, de a mi szempontunkból teljesen érdektelen. A csapat ezüstérmes lett. Ez szinte minden tekintetből nézve sikernek könyvelhető el, de van egy pici hiányérzet mégis. Ennek pedig az az oka, hogy most már megszakítás nélkül harmadik ezüstérmünket szereztük és az aranyérmes mindháromszor Sóskút lett. Az ad ennek egy ici-pici kesert, hogy nem tudtuk egyszer sem megelőzni az ősi riválist. Ennek ellenére azt mondom, hogy örüljünk az újabb második helynek és gratuláljunk Sóskútnak az újabb bajnoki címhez!

FELNŐTT csapatunknál elvárás volt az első négy hely valamelyikének megszerzése, hiszen ez jelenti a biztos bentmaradást a megye III.-ba. A 2018/19-es bajnokságra ugyanis Pest megyében megalakul a IV. osztály is, vagyis szűkül a megye III. és a többi megyei osztály létszáma. Úgy néz ki, hogy ennek a kívánalomnak eleget fogunk tenni. Papíron ugyan még lehetséges az 5. hely, de ehhez mindkét hátralévő mérkőzésünket el kell veszítenünk. Megjegyzem az 5. hely sem jelent biztos kiesést. Mindkét mérkőzésünket megnyerve viszont, még az ezüstérem sem kizárt, bár erre pont olyan kevés az esélyünk, mint az 5. helyre, hiszen ha Sóskút csak 1 pontot is szerez a két fordulóban, már ezüstérmes. Úgy vélem a realitás az lehet, hogy a jövő hétvégi utolsó fordulóban itthon dönthet a Tárnok - Kiskunlacháza meccs, hogy melyik csapat lesz bronzérmes.

Utánpótlásunkra igazán nem lehet panasz. U19., U16., U15. és U14.-es csapataink nagyon szorgalmasan gyűjtötték a bajnoki pontokat, olyannyira, hogy a mind a négy korosztályunk dobogóra esélyes, sőt három korosztálynak még reális esélye van akár a bajnokság megnyerésére is. Lássuk egy kicsit részletesebben.

U19. Legyünk optimisták és induljunk ki onnan, hogy a Bugyi ellen elmaradt mérkőzésen, csütörtökön hozzuk a papírformát és nyerünk. Akkor számolhatunk úgy, hogy három csapat (Ráckeve, Tárnok és Pereg) 41-41 ponttal áll. Azonos pontszám esetén az alábbi sorrendben dőlnek el a helyezések: 1) a bajnokságban szerzett több győzelem 2) a gólkülönbség, 3) a több szerzett gól 4) az egymás elleni eredmény. Ez alapján Pereg van legrosszabb helyzetben, 2 vereséggel. Minden jel arra mutat, hogy a bajnoki cím a vasárnapi Ráckeve - Tárnok mérkőzésen fog eldőlni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen idegenben győznünk kellene és az utolsó fordulóban még hazai pályán Felsőpakonyt kell legyőzni. Ez utóbbi tűnik sokkal könnyebb feladatnak. Tehát egy ráckevei győzelem nagy valószínűséggel aranyérmet jelentene. Az is biztos, hogy a dobogó valamelyik foka már tuti.

U16. Itt aránylag tiszta a képlet. Ezüstérmesnél rosszabbak már nem lehetünk. A két érem sorsa a vasárnapi Tárnok - Taksony mérkőzésen fog eldőlni, idehaza. Mi vagyunk jobb pozícióban, hiszen van 1 pont előnyünk, ami azt jelenti, hogy döntetlen esetén is bajnok a Tárnok. Persze nincs kétségem affelől, hogy csapatunk  győzni akar és ezért mindent meg is fog tenni vasárnap!

U15. Itt is aranyérem a cél és jelenleg is Tárnoké a legkedvezőbb helyzet. Az alapszakaszhoz hozzáadódnak a rájátszásban szerzett pontszámok. Az alapszakaszt nyertük és az első 4 helyezett újabb oda-vissza mérkőzéseken dönti el a végleges pozíciókat. Jelenleg ott tartunk, hogy a rájátszásban túl vagyunk már két nehéz mérkőzésen. Dunakeszit itthon, Pilisvörösvárt idegenben vertük. Dunakeszivel szemben 5 pont, 'Vörösvárral szemben pedig 7 pont előnyünk van úgy, hogy utóbbi 1 mérkőzéssel többet is játszott. Feltételezve, hogy a paírformának megfelelően Pécelt oda-vissza legyőzzük (természetesen nem félvállról véve a két találkozót) és a szerdai idegenbeli győzelem után szombaton hazai pályán is megverjük Pilisvörösvárt, Dunakeszin már akár egy kisiklás is beleférne. Azért remélem ott is helyt fogunk állni! Fiúk! A bajnoki cím már karnyújtásnyira van! Nehogy kiengedjétek!

U14. A legkisebbek bajnokságában is kitűnően helytálltak a gyerekek sok kemény csata után a 3. helyet szerezték meg. 1 forduló van még hátra a bajnokságból. A 4. helyezett Halásztelek 1 pont hátránnyal van jelenleg is, de ők már befejezték. Nekünk hátra van még a Taksony elleni találkozónk, de sem előrébb és mint már leírtam, hátrébb sem kerülhetünk. Szép volt fiúk!

NŐI csapatunknak egy nagyon nehéz és utána két könnyebbnek igérkező mérkőzése lesz. Vasárnap a dobogós Komárom otthonába látogatnak, majd hazai pályán Piliscsaba, idegenben pedig a Szentendre elleni mérkőzés zárja a bajnokságot. A dobogóra sajnos már nagyon csekély esélyünk van. Reálisan a 4. helyre lehet számítani. Ez talán csalódásnak is tűnhet az elmúlt bajnokságban szerzett ezüstérem után, pedig egyáltalán nem az. Ez a mezőny lényegesen erősebb volt a tavalyinál, a lányok nagyon sokat fejlődtek és ez a (valószínűleg) 4. helyezés azt gondolom szakmailag többet ér az elmúlt ezüstnél. Gratulálok a csapatnak!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz