6.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

6.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2017/2018 > Őszi mérkőzések

Érdi VSE II. - Tárnok BKSK 1-5 (1-3)
Érdi műfű, 2017-11-02 - csütörtök 19:00


Játékvezető: Szeleczky Gábor
Aszisztens: Horváth Antal, Kacsó István

Gól: Varga György 17'  ill. Vida Péter 15' 29' 55', Váradi Gergő 27', Lingli Gábor 65'

Lapok: Székely Bertalan 21' , Farkas Ákos 43' , Sárosi Róbert 76' ill. Váradi Gergő 18' , Veszeli Tibor 36' , Csibrik György 51'

A forduló további eredményei: Délegyháza KSE - Kiskunlacháza SE 3-0, Dunaharaszti MTK II. - Dunavarsányi TE II. 1-0,  Dömsödi USE - Szigetszentmárton KSE 0-6, Szigethalom SC - Bugyi SE II. 3-0, Dunafüred-Százhalombatta - Sóskút SKE 0-8, Szigetbecse SE - Szigetcsép SC 3-1


Érdi VSE II.: Bancsi Tibor, Mezei Ádám, Habos Gergely, Füzér Zoltán Bence, Balogh Béla (Domonkos Sándor Bálint 60'), Varga György, Sárosi Róbert, Székely Bertalan (Farkas Ákos 25'), Huszár Balázs, Zakariás István László, Szabó Bence

Kispad: Németh József, Pehl István, Tímár Richárd
Edző:


Tárnok BKSK: Pintér László 7 - Sárai Ferenc 8, Veszeli Tibor 7, Viszokai János 8, Pusztai Csaba 7 - Bakó Gábor 8 (Kürti Viktor 78' 0), Csibrik György 7 (Czeilinger Zsolt 65' 0), Lingli Gábor 8, Váradi Gergő 9 (Ducsai Donát 74' 0) - Vida Péter 9 (Tóth Tamás 75' 0), Ilyés Attila 6 (Kapcsos Norbert 46' 6)
Kispad: Szabó Zoltán
Edző: Kaszás Attila

A mérkőzés eredeti időpontja szeptember 29.-e lett volna, de mivel érd akkor nem tudott volna kiállni, belementünk a halasztásba, így került sor a játékra a mai napon. A késői kezdés miatt pályaválasztói jogot is felcseréltük, mivel az érdi műfüvesfüves alkalmas esti mérkőzések rendezésére.
Az idő jó volt, a csapatok is összeálltak, kezdődhetett a játék. Mindjárt az elején "tudatosítottuk" vendéglátóinkkal, hogy nyerni jöttünk városukba. A játék irányítói mi voltunk, a gyors műfüvön nagyon jól mozogtak játékosaink. Állandó veszélyt jelentettünk az érdi kapura. Érd játékának erőssége is hamar kiderült, ők két gyors támadójuk lévén életveszélyesen kontráztak. Az első negyedóra végére mindez be is bizonyosodott. Vida Peti kezdte meg a gólgyártást a 15. percben. Itt jegyezném meg, hogy kitűnő támadónk hetekig "gödörben" volt. Az akarattal nem volt baj, de valahogy semmi (főleg a góllövés) nem akart a tavaszi nagyszerű szintre kerülni. Az elmúlt hétvégi mérkőzésen már látszottak a jelek, hogy talán sikerül újra visszakapaszkodni, ami ezen a találkozón végképp bizonyossá vált. Peti még kétszer volt eredményes és nagyszerű teljesítményt nyújtott a mezőnyben is. De kanyarodjunk vissza első gólunkig. Örömünk nem tartott sokáig, mert a következő percben egy villámgyors kontra után Varga kiegyenlített. Szerencsére ez inkább még inspirálta játékosainkat és a mérkőzés másik hőse, Váradi Geri talált ellenfelünk kapujába. Távolról lőtt egy "őszi hulló falevelet" a bal felső sarokba.  Két perc telt csak el, amikor ismét Vida Peti "köszönt be". A 3-1-es vezetés már megnyugtatónak tűnt, de a gyors kontrák miatt azért nagyon oda kellett figyelni védelmünknek is. Ha már a védelemnél tartunk, hadd mondjam el személyes véleményemet. Nálam ezen a mérkőzésen a hátsó alakzatból Viszokai Jani teljesítménye volt a legjobb. Kitűnően látta el védőfeladatát és a támadásokat is nagyon sokat segítette. Nem egyszer tűnt fel az ellenfél kapuja előtt is.
A második félidőben sem változott sokat a mérkőzés képe, legalább is az első 10 percben. Ekkor ugyan is egy álom gólt szereztünk, ismét Vida volt eredményes. A támadás Csibriktől indult. Gyurec a saját térfeléről szöktette Váradit. Geri át sem vette a labdát, hanem futtából középre belsőzte az érkező Vida elé, aki szintén nem pepecselt, nem kezelgetett, hanem 14 méterről kapásból lőtt a hálóba. Szegényebb lennék, ha ezt a gólt nem láthattam volna! Ettől kezdve már az érdi kontrák is ritkultak és közel sem voltak olyan veszélyesek, gyorsak. Talán testben és lélekben is elfáradt ellenfelünk. Az estére azután Lingli Gabi tette fel a koronát. Tőle megszokott lendülettel viharzott el egy támadásunk végén és megszerezte 5. gólunkat. Góljaink és nagyszerű játékunk ecsetelése közben azért nem szabad elfelejtenünk, hogy közben Pinyő is parádézott. Igazából egész mérkőzésen kétszer akadt dolga és midkét nehéz szituációt megoldotta. Mindkétszer a 2. félidőben volt szükség a bravúrra. Először egy 16 méterről élesen meglőtt labdát tolt kapu fölé óriási reflexszel közvetlen a felső léc alól, majd pedig egy nem is rosszul végrehajtot 11-esnél érzett rá a baloldalra és óriási vetődéssel piszkálta ki a labdát a bal alsóból.
Szép esténk volt! Jó játékot, szép gólokat láttunk és egy veszélyes ellenfelet fektettünk magabiztosan kétvállra a saját pályáján!
Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz