29.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

29.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2013/2014 > Mérkőzések

Tárnok BKSK - Dunakeszi Kinizsi USE 1-2 (0-1)
Tárnok, 2014-06-01 - vasárnap 17:00


Játékvezető: Kovács Levente Richárd
Aszisztens:
Orosz István, Waller Franz Georg
Gól:
Lingli Gábor 67' ill. Horváth Imre 9', Szabó Gábor 77'
Sárga lap: Ilyés Gergő 44', Veszeli Tibor 76', Gyulay Gábor 76' ill. Erdélyi János 26'
Piros lap
: Eke Gábor 76' (második sárga után)

A forduló további eredményei:
2014-06-01
Budakalász MSE - Sóskút SKE 7-0, Pomáz-ICO SE - ViaduktSE-Biatorbágy II. 3-0 (JN.), Gödi SE - Leányfalu SE 1-2, Perbál SC - Ürömi SC 0-2, Pilisszentiván SE - Piliscsaba SE 6-1, Szigetgyöngye SE - Dunabogdány SE 2-1
Szabadnapos
: Pilisszántó SE

Tárnok Bolha KSK: Kaszás Attila 5 - Nagy Dániel 7, Veszeli Tibor 7, Eke Gábor 6, Pusztai Csaba 6 - Pluhár Bálint 6 (Csuka Zsolt 67' 0), Csibrik György 6, Gyulay Gábor 6 - Czeilinger Péter 6 (Sárai Ferenc 88' 0), Ilyés Gergő 6 (Nagy István 76' 0), Lingli Gábor 7 (Lehotka Botond 81')
Kispad: Pintér László, Kovács Gyula, Nagy László
Edző: Kovács László

Dunakeszi Kinizsi USE: Németh Attila - Csizmadia Péter, Horváth Imre, Nagy Dávid, Széles Zoltán - Váradi Ábel (Murka Domonkos 84'), Kiss Róbert, Erdélyi János (Tardi Péter 90'), Veres Viktor - Füzesi Máté (Kalicz Sándor 46'), Szabó Gábor
Kispad: Cifra Máté, Zajacz Péter
Edző: Szabó Gábor, Leboniczki Imre

Alapos zápor zúdult a mérkőzés előtt a pályára, de a kezdést jelentő sípszóra elállt. A talaj nem lett mély, sőt inkább kemény maradt és a vizes fű ezáltal még csúszósabbá vált. Ennek első áldozata Eke Gábor lett, azután pedig a csapat. Exi egy mentésnél, ami a kapunktól 20 méterre történt, elrúgta a labdát, de mindkét játékos tovább csúszott és egymásnak ütközve felborultak. Kovács játékvezető, aki "parádézott" ezen a mérkőzésen, nem elégedett meg egy szabadrúgással, de Ekét még sárga lappal is büntette. Mindez a 8. percben történt. Belső védőnek nem könnyű végig pályán maradni, ha már az elején besárgul. Ez Gábornak sem sikerült, de erről majd később. A szabadrúgást Horváth Imre végezte el. A sorfal felett átívelt labda a kapu bal alsó sarka felé hullott. Kapusunk el is érte, de kezéből szerencsétlen módon a gólvonal mögé perdült. 0-1. A félidő további részében Dunakeszi a nagyobb hangsúlyt a védekezésre fektette, mi pedig a támadásra, hiszen szerettünk volna mielőbb kiegyenlíteni. A játék a félidő végéig inkább csak küzdelmet hozott. Gólhelyzetig csak mi jutottunk el, egyetlen alkalommal. A jobb szélen hoztuk fel a labdát, szépen adogatva, mignem a végig nagyszerűen játszó Nagy Dani lőtt kapura, de egy védőn megpattanva az alapvonalon túlra került a labda. Szöglet után a kipattanót Pluhár Bálint kapásból lőtte rá és a nagy erejű lövés egy kapu előtt lévő védőről egészen az oldalvonalon túlra jutott.
Sok gólszerzési lehetőség a második játékrészben sem adódott, de a 67. percben az idény talán legszebb támadását vezettük. A labda Tibától indult, aki Ilyés Gerivel kényszerítőzött. A visszakapott labdával Veszkó mérnöki pontossággal indította a nagy lendülettel kitörő Linglit. Mire Gáborhoz került a labda, már tiszta helyzetben, csak a kapussal állt szembe és két lépés után lőtt is. Lövése a bal alsóban kötött ki. 1-1. Öt perccel később Pusztai futott fel a bal oldalon. Átverekedte magát egy védőn és a középen érkező Csibrik elé tálalt. Gyurec kapásból vette célba a kaput. Lövése pontosan a bal felső sarokban kötött volna ki, de Németh kapus óriási bravúrral elérte és szögletre ütötte a labdát. A fiúk mindent megtettek a győzelemért.  Hajtottak, küzdöttek az egyre inkább betömörülő védelem ellen. Ennek persze meg volt a kockázata is, hiszen ellenfelünk játéka eleve a kontrákra és a védelem mögé belőtt indításokra épül. Ezt tudtuk, de a győzelem reményében mégis vállalnunk kellett a nyílt támadásokat. Végül egy kontrából kaptuk a mindent eldöntő gólt is. Térfelünk közepén, Szabó Gábor kapta a labdát és megiramodott a kapunk felé. Eke érte be a kapunktól 30 méterre és kettőjük között óriási harc alakult ki. Futás közben kölcsönösen ráncigálták, lökdösték egymást. A 16-oson belülre érve a rutinos Szabó már nem harcolt tovább, hanem inkább elesett. A játékvezető ekkor fújt a sípjába. Ekének a második sárgát is felmutatta, ami után azonnal következett a piros kártya. Ráadásul a hevesen reklamáló Veszeli és Gyulay is sárgát kapott. Annak ellenére, hogy kölcsönös volt a dulakodás, a játékvezető Gábort látta vétkesnek, de ez még nem volt elég. A szabálykönyvek egyértelműen leírják, hogy a szabadrúgást onnan kell elvégezni, ahol a szabálytalanság elkezdődött. Úgy látszik Kovács játékvezető pont ennél a résznél hiányzott, mert mindenki meglepetésére a 11-es pontra mutatott. Ezzel még nem fejezte be "áldásos" tevékenységét az ügyben. A reklamáló Gyulaynak és Veszelinek is kiosztott egy-egy sárgát. A büntető értékesítése nem okozott gondot Szabó Gábornak. 1-2.
A hátralévő időben teljes erőbedobással küzdöttünk az újabb egyenlítésért, de a vendégek ekkor már 11 emberrel védték kapujuk előterét, megtarva ezzel a győzelmet és a 3 pontot.

Kovács László:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz