18.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

18.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2015/2016 > Mérkőzések

Sóskút SKE - Tárnok BKSK 0-1 (0-0)
Sóskút, 2016-03-13 - vasárnap 14:30


Játékvezető: Nemes Attila
Aszisztens: Surin Som, Albert Gergő

Gól: Bakó Gábor 53'

Lapok: Csuka Zsolt 55', Marcinkovics Patrik 59', Váradi Gergő 84' ill. Veszeli Tibor 55', Kürti Viktor 91'

A forduló további eredményei:
Ráckeve VAFC - Fémalk-DDTE 2-1, UFC Gyömrő - Taksony SE II. 0-0, FC Dabas II. - Bugyi ASE 1-0, Hernád SE - Dömsödi SE 3-4, Százhalombattai LK - Dunaharaszti MTK II. 4-1, Felsőpakony KSE - Alsónémedi SE 0-0, Pereg SE - Gyál BKSE 3-0

Sóskút SKE: Szabó Zoltán - Bende Zsolt, Szabó Ferenc, Váradi Gergő, Berzéki Gábor - Marcinkovics Patrik, Konkoly Gábor (Sófalvi Attila 46'), Mocsai Damján (Ruzsinkó Zsolt 75') - Csuka Zsolt, Csuka József, Varga György (Bednári Edvárd Imre 70')

Kispad: Sárosi Róbert, Melis József, Virág Patrik, Drubics Balázs

Edző: Schrenck Rajmund


Tárnok BKSK: Pintér László 0 - Nagy Attila 7, Veszeli Tibor 7, Eskulics Dávid 7, Nagy Dániel 7 - Bakó Gábor 8, Csibrik György 7, Fagyal Bertalan 8 - Gyulay Gábor 7 (Ilyés Attila 83' 0), Sárai Ferenc 6 (Tóth Tamás 53' 6), Csillik Gábor Krisztián 6 (Kürti Viktor 85' 0)
Kispad: Ravasz Márk, Süle Soma Kristóf, Panyi László
Edző: Kaszás Attila

Ismét Sóskút - Tárnok mérkőzés, amire bárhol is játszák, bárhol is állnak a csapatok a bajnoki tabellán, bármelyik korosztály is küzd egymással, mindenképpen rangadónak számít. Ez a mérkőzés is az volt. Hordozta a rangadókra jellemző nagy iramot. Mindkét csapat természetesen nyerni szeretett volna és így is álltak hozzá a játékosok, mindkét részről. Ősszel nagyon nem esett jól, hogy Sóskút elvitte tőlünk a pontokat, így nagy volt az elvárás a visszavágásra. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott nagyon sok tárnoki szurkoló is elkísérte a csapatot. Azt gondolom, megérte. A játék színvonala ugyan hagyott kívánnivalót, de az akarat maximális volt a felek részéről. Kiegyenlített játék, óriási mezőnymunka mellett érezhető volt, hogy ez egy tipikusan egygólos mérkőzés. Szerencsére ezúttal ezt a gólt nekünk sikerült "bevinni".

Már középkezdés után az első támadásunkból gólt szerezhettünk volna. Csillik tette le lövésre a labdát Csibrik elé, aki 20 méterről nagyerejű bombát zúdított Szabó Zoli kapujára. A nem tulságosan helyezett lövést Zoli kivédte. A gól elmaradt és ebben a játékrészben a küzdelmen kívül sok egyebet már nem is láthattunk.

A második félidő 53. perce hozta meg a győztes gólunkat. Sárai szó szerint megharcolt a labdáért a jobb szélen. Csípték, harapták, majd gáncsolták is. A szabadrúgást Fagyal végezte el az oldalvonal közeléből. Blöró nem várt, hanem az ítélet után azonnal középre gurított a felfutó Bakó Gábor elé, aki futtából, 23 méterről, kapásból, laposan lőtte el a labdát. Szabó kapus előtt elég nagy volt a forgalom a 16-oson belül és ettől valószínűleg későn vette észre a labdát és a vetődéssel már elkésett. A labda a lábak között utat talált hálójába. Akkor még nem sejtettük, hogy ennyi kellett a győzelemhez. Persze ez így nem is igaz, hiszen a hazaiak ezután kettőzött erővel küzdöttek, legalább az egyenlítésért. Az 59. percben a nagy igyekezetben meg is fogyatkozott csapatuk. Mercinkovics egy túl kemény, mondhatnám durva szerelés után sárga lapot kapott, ami után a játékvezető felmutatta a pirosat is, mert a sárgából már előtte is beszerzett egyet. Megfogyatkozva is derekasan küzdöttek a tisztesebb eredményért, de védelmünk jól állt a lábán, sőt a 72 és 75. percben előbb Tóth Tomi, majd Csibrik Gyuri lőtt kecsegtető helyzetből kapu fölé. A 84. percben Váradi Gergő vesztette el némileg a fejét és a második sárga után neki is le kellett vonulni a pályáról. Ekkor már eldőlt a mérkőzés, de azért még mindig nem dőlhettünk hátra, hisz kilenc emberrel is megpróbálták a lehetetlent a hazaiak. Néha sikerült is némileg kapkodásra késztetni játékosainkat. A játékvezető 3 percet hosszabbított, de a végeredményt már ez sem befolyásolta. A második félidő mindenképpen több izgalmat és magasabb színvonalat hozott az elsőnél és ami a lényeg a várva várt 3 pontot is sikerült hazahoznunk!

Kaszás Attila: - Győzelmünket annak köszönhetjük, hogy higgadtabbak voltunk a megfelelő pillanatokban. Azt túlzás lenne állítani, hogy egyik csapat jobban futballozott volna mint a másik. Igazi rangadó volt. Mindkét csapat küzdött, akart. Olyan nagyon nagy helyzetekről szerintem nem tudunk a mérkőzés kapcsán beszámolni egyik és másik oldalról sem. Az döntött, ami egy ilyen rangadót el tud dönteni, hogy volt egy villanás. A Fagyi a szabadrúgásnál felismerte a helyzetet, a Bakó Gabi pedig nagyon jól eltalálta a labdát, nagyon okos gólt lőtt. Akaratban mindkét csapat nagyon jó volt.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz