13.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

13.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2016/2017 > Őszi mérkőzések

Sóskút SKE - Tárnok BKSK 0-7 (0-3)
Sóskút, 2016-11-27 - vasárnap 13:00


Játékvezető: Brendi Tamás Csaba
Aszisztens: Kun Attila

Gól: Gyulai Gábor 25' 49', Váradi Gergő 31', Tóth Tamás 45' 60', Nagy Attila 57', Csibrik György 72'

Lapok: nem volt

A forduló további eredményei: Szigetszentmárton KSE - Szigetbecse SE 4-2, Dunavarsányi TE II. - Kiskunlacháza SE 1-3, Dunaharaszti MTK II. - Érdi VSE II. 2-3, Diósdi TC II. - Dunafüred LC 7-0, Délegyháza KSE - Bugyi SE II. 8-2

Szabadnapos: FC Dabas III.

Sóskút SKE: Hegyi Bálint (Paulik Bence 46') - Melis József, Kolonics Krisztián (Wenczl Krisztián 63'), Fiskus Patrik, Csóli Milán - Hilbert Mátyás (Takács Károly 46'), Starzl Ádám, Pénzes Balázs, Szántó Ferenc - Schlégel Ákos, Schlégel Balázs
Edző: Jordáki Zoltán

Tárnok BKSK: Pintér László 0 - Nagy Attila 9 (Süle Soma Kristóf 65' 8), Eskulics Dávid 8, Veszeli Tibor 8, Nagy Dániel 8 (Pusztai Csaba 60' 8) - Erőss Zsolt 8 (Kürti Viktor 46' 8), Bakó Gábor 8, Csibrik György 9 - Tóth Tamás 9 (Ilyés Attila 65' 8), Gyulay Gábor 9, Váradi Gergő 9
Kispad: Szabó Zoltán
Edző: Kaszás Attila

A mérkőzés előtt nekünk voltak kedvezőbbek az előjelek. Jelenleg a tabellán elfoglalt helyezések és az utóbbi időben nyújtott teljesítmény is minket tett a mérkőzés esélyeseivé, de ezt az esélyt még az is növelte, hogy a házigazdák legutolsó mérkőzésén négy játékosuknak is idő előtt kellett levonulni a játéktérről. A piros lapot kapott játékosok ellenünk nem léphettek pályára. Az esély nyilván akkor ér valamit, ha az esélyes élni is tud vele. Szerencsére, mi nagyon is tudtunk!

A látszólag sima mérkőzés azért rejtett magában buktatókat, főleg az első negyedórában. A zömében fitatal hazai játékosok nagy lendülettel, töretlen akarással próbálták ellensúlyozni a mi nagyobb rutinunkat. Ez az első 15-20 percben sikerült is. A lelkes játék kétszer is lehetőséget teremtett a gólszerzésre. Nem voltak igazán nagy helyzetek, de a lehetőség bennük rejlett. Ezzel viszont majdnem teljesen lehúztuk a redőnyt Sóskút előtt. A második játékrészben volt még egy hazai helyzet, amit viszont Pintér Laci tisztázott. A gólgyártást a 20. perc környékén Gyulay Gabi kezdte meg egy kapus feletti átemeléssel. Ebben a játékrészben még Váradi és Tóth is betalált. Különösen Tóth Tomi gólja volt nagyszerű és látványos teljesítmény.
Nem volt nehéz megjósolni, hogy a második félidőben sem okozhatnak gondot csapatunknak a sóskútiak. Ez be is jött. A már említett lehetőségen kívül ismét csak mi veszélyeztettünk, amiből további négy gólt sikerült szerezni. Játékunk látványos és eredményes is volt. Góljainkon kívül, amik kivétel nélkül gyönyötűek voltak, akadt még kimaradt helyzetünk is egy pár. Egyszer-kétszer talán még a kelleténél is jobban cifráztuk a játékot.
A győzelem még ilyen arányban is teljesen megérdemelt volt, annak ellenére, hogy egy rendkívül lelkesen játszó csapat volt az ellenfelünk. A sóskúti játékosok tényleg az utolsó pillanatig küzdöttek, harcoltak a tisztes eredményért úgy, hogy a mérkőzés végig sportszerű maradt. A vendégek ezért, a mi játékosaink pedig a bemutatott játékért érdemelnek gratulációt. Nagyon kellemes levezetése volt ez a mérkőzés az őszi szezonnak!
Így, a szezon végén nem tudom lelkesedésemet visszafolytani, hogy ne dicsérjem meg eredményes védőjátékunkat. Szándékosan nem "védelmünket" írtam, hiszen önmagában a jó hátvédsor (kitűnő védőjátékosaink érdemeit nem kisebbítve), kevés lenne, ehhez egész csapat kell, mint ahogy a kiváló támadójáték is csak a védők segítségével működik. Nagyon jó példa volt erre éppen a mai mérkőzés egy jelenete, amikor a jobboldali védőnket, Nagy Attilát intette le kb. 1 méteres lesen a játékvezető a 11-es ponton. A játékosok kitűnő összhangban mozognak be szükség esetén egymás helyére, egymás kisegítésére. Mi sem bizonyítja jobban, pazar a védőmunkánkat, mint az, hogy 12 mérkőzésünkön mindössze 8 gólt kaptunk. A második legkevesebb gólt kapó együttes az élen álló Diósd, de ennek ők is a dupláját kapták, vagyis 16-ot, ráadásul 11 mérkőzésen.
Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz