12.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

12.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2013/2014 > Mérkőzések

Sóskút SKE - Tárnok BKSK 1-2 (0-0)
Sóskút, 2013-11-03 - vasárnap 13:30


Játékvezető: Németh Keve
Aszisztens:
Szabó Zsolt, Bányánszky Balázs
Gól:
Kovács Ferenc 76' ill. Fehér Roland 72', Kapcsos Norbert 83'
Sárga lap: Viszti Zsolt 2', Szabó Ferenc 87' ill. Fehér Roland 2', Kun Mihály 61', Kapcsos Norbert 83'
Piros lap
: Tomory Dániel 78' ill. Csibrik György 88'

A mérkőzés góljai, ABCD videóján:

A forduló további eredményei:
2013-11-02
Ürömi SC - Pomáz-ICO SE
5-1
2013-11-03
Piliscsaba SE - Gödi SE 1-3, Szigetgyöngye SE - Pilisszántó SE 0-5, Dunabogdány SE - Perbál SC 6-3, Viadukt SE-Biatorbágy II - Dunakeszi Kinizsi USE 1-3, Leányfalu SE - Budakalász MSE 0-1
Szabadnapos
: Pilisszentiván SE

Sóskút SKE: Filus István 7 - Tomory Dániel 6-2=4, Sófalvi Attila 7, Marcinkovics Patrik 6, Szép Alex 6 - Viszti Zsolt 6, Szabó Ferenc 6, Bakó Gábor 6, Kelemen László 6 (Kovács Ferenc 60', 7) - Váradi Gergő 6, Vida Péter 6
Kispad: Garai Ferenc, Takács György, Balassa József, Farkas Balázs, Konkoly János, Vasku László
Edző: Takács György

Tárnok Bolha KSK: Pintér László 7 - Nagy Dániel 6, Veszeli Tibor 6, Csányi Tibor 6, Nagy István 6 - Nagy László 6 (Lingli Gábor 63', 0), Csibrik György 8-2=6, Fehér Roland 7 - Gyulay Gábor 6, Kun Mihály 6, Kapcsos Norbert 8
Kispad: Szimandl Gábor, Czeilinger Péter, Pluhár Bálint, Pusztai Csaba
Edző: Kovács László

Azt gondolom, érdemes volt ma a sóskúti pályára kilátogatni mindkét tábor szurkolóinak (sokan tették ezt), mert láthattak egy nagyon élvezhető, jó iramú, kemény, de mindvégig sportszerű mérkőzést. Írom ezt annak ellenére, hogy mindkét csapatnál történt 1-1 kiállítás. Véleményem szerint mindkettő elhamarkodott, mondhatnám téves játékvezetői döntés volt. A mérkőzés menete sem indokolta.
Jól kezdtünk, már ami a támadásokat illeti. Már a mérkőzés elején kétszer is ziccerhelyzetbe kerültünk, de ma a sóskútiak kapuvédőjén igen nehéz volt kifogni. Filus Pista valamikor a tárnoki kapuban parádézott és ezen a mérkőzésen úgy tűnt, a parádé ma sem áll tőle távol. Tény, hogy az első játékrész "x-ét" neki köszönhetik a hazaiak. Végig fölényben játszottunk és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerezzük meg első gólunkat. Ez sajnos kérdés is maradt. Persze lehet, hogy jobb is volt így, mert ha ekkor eldől a mérkőzés, akkor most szegényebbek lennénk egy nagyszerű második félidő látványával és izgalmaival.
A második "felvonásban" egy nagyon jó előadást láthattunk. A sóskúti játékosok, akik közül sokat még magunk között tisztelhettünk a közelmúltban - a már említett Filuson kívül, Marcinkovics Patrik, Viszti Zsolt, Szabó Feri, Bakó Gabi, Kelemen Laci, Váradi Geri, Vida Peti, Takács Gyuri, Garai Feri -, nagy erőbedobással küzdöttek és nagyon jól futballoztak. Igazi szoros mérkőzés kerekedett ki a "szomszéd várak" csatájából. Kiegyenlített, lendületes játék után a 72. percben megtört a jég. Kapcsos Norbi 20-22 méterről elvégzett szabadrúgásába Fehér Roli ért bele és ez a hazaiak kapusát megzavarva, akadálytalanul jutott a kapuba. 0-1.  Nem kellett sokáig várni a hazai szurkolóknak az egyenlítésre. Négy perccel később Szabó Ferenc csapta be baloldali védelmünket és éles szögből adott középre. A labdát Pintér Laci csak maga elé tudta paskolni és a szemfüles öreg harcos Kokó, közelről bekotorta. 1-1. Ekkor mindkét csapat mozgósította az utolsó tartalékokat is. Mindkét csapat nagyon akarta ezt a győzelmet. A mindent eldöntő gól a 83. percben esett. Egy felívelt labdát Lingli Gábor kezelt le és és kitűnően indította Kapcsos Norbit. Norbi maga elé engedte a labdát és kapásból ellőtte. A labda egy védőn megpattant és védhetetlenül vágódott a rövid kapufa tövénél a kapuba. 1-2. A mieink örülhettek a hazaiak pedig szomorkodtak.
A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt volt győzelmünk, de ilyen a labdarúgás, a végjátékban bármelyik csapat győzhetett volna. Szerencsére ma igazságot szolgáltatott a sors. Gratuláció illeti mindkét csapatot, hiszen egy nagyszerű mérkőzést varázsoltak elénk!

Edzői nyilatkozatok a Sportszeletnek
TAKÁCS György: – Igazi rangadó volt, amelyen kőkemény csata zajlott. Ezúttal sajnos az ellenfél felé billent a mérleg nyelve. Gratulálok a Tárnoknak a győzelemhez.
KOVÁCS LÁSZLÓ: – Igazi szomszédvár-rangadó volt. Az első negyedórában volt három ziccerünk, amelyek kimaradtak. Amennyiben értékesítjük azokat, akkor nem lett volna ilyen szoros ez a sportszerű összecsapás.


Kovács Lászlóval beszélgettem:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz