11.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

11.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2017/2018 > Őszi mérkőzések

Dunafüred-Százhalombatta - Tárnok BKSK 2-4 (1-2)
Százhalombattai VUK SE pálya, 2017-11-05 - vasárnap 13:30


Játékvezető: Fenyvesi Szabolcs
Aszisztens: Csatlós Attila Zsolt, Szemerczki Erik

Gól: Kuves István 42' 60' ill. Vida Péter 37', Bakó Gábor 44' (11-esből), Váradi Gergő 59' 87'

Lapok: Csibrik György 63'

A forduló további eredményei: Kiskunlacháza SE - Szigethalom SC 2-0, Bugyi SE II. - Dunaharaszti MTK II. 2-2, Érdi VSE II. - Szigetszentmárton KSE 5-1, Szigetbecse - Dömsödi USE 2-1, Szigetcsép SC - Dunavarsányi TE II. 2-5, Sóskút SKE - Délegyháza KSE 3-0


Dunafüred-Százhalombatta: Stróbel István - Becséri Tibor (Tóth Máté 69'), Szűcs József (Zagyva Krisztián 66'), Kuves István, Baráti Dávid, Sárközi Gábor, Halmi Tibor, Szabó Zoltán, Vas Péter (Kurán Dániel 69'), Túri Imre (Bajcz Gábor 46'), Menyhárt Gergő
Csere: Bajcz Gábor, Tóth Máté, Kurán Dániel, Zagyva Krisztián
Edző:

Tárnok BKSK: Szabó Zoltán 0 - Sárai Ferenc 6 (Czeilinger Zsolt 54' 6), Veszeli Tibor 6, Viszokai János 6, Pusztai Csaba 5 (Nagy István 46' 6) - Bakó Gábor 7 (Tóth Tamás 69' 0), Csibrik György 7, Lingli Gábor 6 (Ducsai Donát 67' 0) - Váradi Gergő 8, Kapcsos Norbert 6 (Páncél Péter 56' 6) - Vida Péter 7 (Demján Dániel 86' 0)

Kispad: Nagy Dániel
Edző: Kaszás Attila


Már indulásnál meglepetés ért. Szokás szerint a Bolha öltözőtől indultunk, ahol egyszer csak Páncél Peti jelent meg teljes harci díszben. Azt gondoltam szurkolni jön, csak a nagy sporttáska, ami vele volt, tett gyanakvóvá és reménykedővé, hátha talán mégis futballozni jön. Aki esetleg nem tudná kiről van szó? Páncél Péter tárnoki nevelés, aki tehetsége révén magasabb szinten rúgta a bőrt és most visszatért hozzánk. Meggyőződésem, hogy, ha ő is úgy akarja, nagy segítségére lehet csapatunknak. Sok sikert nálunk Peti!

A papírforma és a csütörtöki érdi mérkőzés alapján könnyebb győzelemre számítottam és gondolom sokan voltunk még így ezzel. Azért ennek ellenére úgy érzem a győzelem nem forgott veszélyben. Végig jelentős mezőnyfölényben voltunk. A hazaiak - akárcsak csütörtökön Érd - két gyors szélsőjátékosukra alapozták támadásaikat. Első gólunk megszerzése nem jött gyorsan. Voltak helyzeteink, amik kimaradtak és csak az első félóra leteltével sikerült kapuba találnunk. Nem sokáig örülhettünk, hamar jött az egyenlítés egy gyors kontrából. Ellenfelünk az első helyzetét értékesíteni tudta. Szerencsére a félidő utolsó percében ismét vezetést szereztünk. Nagyon jó, hogy előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőben sem változott a játék képe.  Többnyire birtokoltuk a labdát, támadtunk, helyzeteink voltak, Dunafüred pedig veszélyesen kontrázott. Az 59. percig kellett várni, hogy kapuba találjunk. Magamban (és kimondva is) már elkönyveltem a győzelmet, mondván, innen már sínen vagyunk! Kaszás Ati azért óvatosságra intett. Középkezdés után ismét gólt kaptunk, szinte ugyan abban a percben. Ez a gól rám hidegzuhanyként hatott. Nem mintha változott volna a játék képe, sőt lassan ellenfelünkön kiütközött némi fáradtság is. Többet vágták vaktában előre a labdát, lemaradtak a szereléseknél, mi pedig folyamatosan frissítettünk cserékkel. Gólszerzési lehetőségünk is akadt jó pár, de a győzelem bebiztosítása csak a 87. percben sikerült.

Ez történt a 90 perc alatt:

3. perc: Csibrik Gyuri indította pontos labdával Linglit. Lí megforgatta védőjét, de 10 méterről leadott lövése centiméterekkel elkerülte a hosszú alsót.

15. perc: Kuves indította Becsérit, de a támadó lövése elkerülte kapunkat.

22. perc: Kuves István próbálkozott lövéssel, ami fölé szállt.

28. perc: Lingli Gábor 20 méteres bombája szintén kapu fölő került.

29. perc: Bakó Gabi 20 méteres lövését tornázta ki a léc alól Stróbel kapus.

37. perc: Baloldali szögleteinket eddig Bakelit rugdalta kapu elé. Az újabb szögletnél Kaszás Attila szólt be a kispadról, hogy most Kapcsos végezze el a sarokrúgást. Kasza nagyon ráérzett! Norbi kapu elé ívelt szögletére Vida Péter robbant be és az ötösről fejelt a hálóba. 0-1.

42. perc: Vida Petit úgy szerelték a félvonal környékén, hogy hátulról két kézzel fellökték. A játékvezető az eset közelében tartózkodott, de nem látta okát a sípját használni. Itt jegyezném meg, hogy Fenyvesi játékvezető szerintem kitűnően bíráskodott a mérkőzésen, de meggyőződésem, hogy ebben az esetben nagyot hibázott. A megtorlatlan eset után Kuves Istvánt indította a "vétkesen" szerelő játékos (elnézést, de nem figyeltem meg ki volt), aki lerohant a labdával a 16-osunkig és onnan, tiszta helyzetből lőtt Szabó Zoli hálójába. 1-1.

43. perc: Sárai Feca lőtt a 16-os sarkáról kapura, de a lövés 10 cm-rel elkerülte a rövid alsót.

44. perc: Váradi indította Vidát. Peti a 16-oson belülre érve cselt csinált, de a szerelni igyekvő védő csak akasztani tudta. A habozás nélkül megítélt 11-est Bakó Gábor végezte el és biztos lábbal értékesítette. 1-2.

59. perc: Ismét Vida Petit buktatták az oldalvonal közelében, úgy 10 méterre az alapvonaltól. A szabadrúgásnak Váradi Gergő futott neki és nagyszerűen eltalált, erős lövése a kapuban kötött ki. 1-3.

Ekkor gondoltam, hogy eldőlt, de tévedtem!

60. perc: Kuves István kapott ismét kiugratást. A labdával elfutott a villámlábú támadó és 14 méterről ismét mattolta a vele szemben tehetetlen Szabó Zolit. 2-3.

73. perc: A mérkőzés egyik legszebb jelenete következett. Váradi Geri kapott labdát a 16-os és az oldalvonal között a baloldalon. Két védő is rátámadt, de szép cselekkel megforgatta őket, miközben majdnem szembe került a hazai kapuval. A lövést 10 métettől adta le, de Stróbel óriási reflexszel szögletre tolta a léc alátartó labdát. Nagyszerű egyéni teljesítmény után egy parádés védés!

77. perc: Nagy István húzott kapura. de erős lövése elakadt a kapusban.

87. perc: Páncél Peti indította a jobb szélen Ducsait. Doni lefutotta védőjét, miközben befelé húzva a 16-oson belülre került. Középre gurított, ahol a labda az érkező Váradi Gergőhöz került. Geri egy finom csellel tisztára játszotta magát és közelről a hálóba gurított. 2-4.

90. perc: Még az utolsó percben is akadt gólszerzési lehetőségünk. Sövi hozta fel a labdát a bal oldalon és Váradit indította. Geri beadását a kapus kiütötte középre. A labdára jól érkezett Páncél Peti, kapásból el is lőtte, de a lövés fölé szállt.

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz