11.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

11.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2012/2013 > Mérkőzések

Örkény SE - Tárnok Bolha KSK 1-1 (1-0)
Örkény, Örkény SE
2012.10.28 - vasárnap 13:30
Játékvezető: Kascsák Tamás
Aszisztens: Török Tamás, Törőcsik Dániel Viktor
Gól: Jenei Ottó 36' ill. Lehotka Botond 89'
Lap: Péntek József 31', Jenei Ottó 31', Béres Norbert 32', Nyeste Dániel 80' ill. Szabó Kristóf 35', Fehér Roland 58', Eke Gábor 71', Pluhár Bálint 75'

A forduló további eredményei:
2012-10-27 - szombat 13h30

Budakalász MSE - Péceli SSE 1-0

2012-10-28 - vasárnap 13h30
Pilisi LK-Legea - Gyömrői SE
2-0, Törökbálinti TC - Hévizgyörki SC 4-4, Alsónémedi SE - Gödöllői SK 3-1, Kisnémedi MSE - Veresegyház VSK 0-2, Verőce SE - Halásztelek FC 1-2, Felsőpakony KSE - Újlengyel DSE 2-2

Örkény SE: Füz Endre 5 - Tóth Dávid 7, Szente Tamás 6, Péntek József 6, Nyeste Dániel 7 - Jenei Ottó 6 (Ulicska Zsolt 83'), Egervári Krisztián 6, Erdélyi Zsolt 5 - Béres Norbert 6, Mezei György 5 (Nagy Zsolt 75'), Balla Mihály 5 (Ács Krisztián 87')
Kispad: Horváth Patrik, Szeibert Antal, Béres Krisztián
Edző: Ozsváth Ferenc

Tárnok Bolha KSK: Kaszás Attila 7 - Csibrik György 6, Veszeli Tibor 7, Eke Gábor 6, Kapcsos Norbert 6 - Pluhár Bálint 6, Fehér Roland 6, Gyulay Gábor 6 - Szabó Kristóf 5, Lingli Gábor 5 (Nagy István 69'), Ilyés Gergő 5 (Lehotka Botond 82')
Kispad: Családi Attila, Szabó Zsolt
Edző: Kovács László

A mérkőzés kezdetére az eső és a szél is elállt, így jó körülmények között kezdődhetett a találkozó. Ami mégis problémát okozott a csapatoknak, az a felázott, csúszós talaj volt. Ez tette leginkább próbára a játékosokat.
A próbát végül is a csapatok teljes mértékben kiállták és egy élvezetes, izgalmas, nagy iramú mérkőzést produkáltak. Fontos mérkőzés volt ez is a fiatalabb játékosaink tapasztalatszerzéséhez. Ilyen mérkőzések adják majd a rutint (remélhetőleg) a tavaszi fordulók sikeres teljesítéséhez.
Az első félidőben a hazaiak enyhe mezőnyfölényben játszottak, de ez a mezőnyfölény korántsem volt akkora, mint amit esetleg a helyezések alapján a hazai szurkolók elvárhattak volna a tabella második helyezettjétől, egy csikócsapat elen. Az igaz, hogy a gólszerzéshez vendéglátóink álltak közelebb, ám védelmünk nagyon jól zárt, egészen a 36. percig. Ekkor némi "meg nem értés" alakult ki a bal oldali védőszárnyban. Talán egymásra vártak játékosaink, amikor Jenei Ottó közelről szerezte meg az örkényi gólt. 1-0.
A második játékrészben úgymond felnőttünk a feladathoz. Az első félidei jó teljesítményt szerencsére még fokozni tudtuk. Védekezésünk még magabiztosabbá vált, támadásaink pedig egyre veszélyesebbek lettek. Az igazi áttörést a 71. perc hozta meg számunkra. A nagyon határozottan bíráskodó Kascsák játékvezető Eke Gábornál látott kezezést, mégpedig a 16-osunkon belül. A kezezés egy rálőtt labdából adódott, ami persze megadható volt, de semmiképpen sem ért sárga lapot, hiszen nem volt szándékos. A mérkőzésvezető viszont ezt a tényt nem mérlegelte és kiosztotta Ekének a sárgát. Ez azt jelenti, hogy Gábor ezzel a bajnokságban az ötödiket gyűjtötte be és jövő héten nem játszhat majd. Térjünk vissza az eseményekhez. Kapusunknak immár az elmúlt mérkőzést is beleértve, zsinórban a harmadik tizit kellett volna védenie (tudjuk, az elmúlt fordulóban kettőből kettőt fogott), de ezúttal ez nem sikerült. Nem sikerült, mert a büntetést végrehajtó Balla Mihály hibázott és a büntetőt laposan a jobb kapufa mellé lőtte, úgy 10 cm-rel. Ettől kezdve a csapat egyszerűen ellenállhatatlanul játszott. Játékunk az eddiginél is jobban felpörgött és a játékosokon látszott, hogy mindenképpen gólt, vagy gólokat szeretnének elérni. Erre volt is lehetőségünk. Emlékezetes volt például egy pontrúgás. Szöglethez jutottunk. Bal oldalról Szabó Kristóf szöglete a kapufák találkozási pontjáról, a rövid ficakról pattant a mezőnybe. Talán 5 cm-en múlott, hogy nem lett érintés nélkül gól. A 69. percben Lingli Gábor helyett Nagy István állt be, Ilyés Gergő helyett a 82.-ben pedig Lehotka Botond. Ez szuper cserének bizonyult. Kovács László bizonyára kiérdemelné ezzel a bajnokság legjobban cserélő edzője címet, ugyanis a 89. percben ennek a két játékosnak a zseniális megmozdulása hozta meg a tárnoki gólt. Bal oldali támadásunknál a felfutó balhátvéd, Nagy István tálalta a labdát Boti elé, aki beállása óta még nem találkozott a labdával. A randevú most jött össze először az ötös jobb sarkának közelében. Lehotka Botond nem tétovázott. Kezelgetés nélkül, kapásból helyezett belsővel Fűz kapujába. 1-1. Ezután már szinte csak a középkezdésre jutott idő, s a játékvezető lefújta a mérkőzést.
Nagyszerű fegyvertény volt az idegenbeli pontszerzést, hiszen egy jól játszó, motivált és a tabelle második fokán álló csapat otthonában remiztünk. Nem játszottunk ugyan hiba nélkül, de mindent megtettünk a siker érdekében akaratban, hozzáállásban!

OZSVÁTH FERENC: – Győzelmi esélyt szalasztottunk el. Ha az öt-hat komoly gólhelyzetünket és a büntetőt kihasználjuk, ellenfelünknek esélye sem lett volna, így viszont gratulálok nekik a pontszerzéshez!

Kovács László:
- Az első félidőben Örkény egy kicsit többet birtokolta a labdát, meg is tudta szerezni a vezetést, de a második félidő közepétől bátrabban kezdtünk játszani, többet volt nálunk a labda és a végén ki tudtunk egyenlíteni.
Szabó Tamás: - A második félidő közepe táján volt az Örkény elhibázott tizenegyese. Ez jelenthette a fordulatot?
K.L.: - A labdarúgás lélektanában általában úgy történik, hogy a kihagyott tizi az ellenfelet dobja fel és inspirálja. Így történt most is. Ezután mindent egy lapra tettünk fel. Szerkezetileg is átalakítottuk a csapatot és felmentünk egy az egyre és így próbáltunk gólt szerezni. Amit a kihagyott tizenegyesből kamatozni tudtunk, hogy mentálisan bátrabbak lettünk, mertük vállalni a játékot elől. Ez eredményezte végül is a kiegyenlítésünket. Gratulálok minden játékosomnak a mai mérkőzésen mutatott elszántsághoz és akaráshoz!
Sz.T.: - Gratulálok én is a mai teljesítményetekhez!
K.L.: - Köszönjük.

Tabella a 11. forduló után

Házi góllövőlista a 11. forduló után

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz