04.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

04.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2013/2014 > Mérkőzések

Piliscsaba SE - Tárnok BKSK  2-3 (1-2)
Piliscsaba, 2013-09-08 - szombat 16:30


Játékvezető: Fazekas Attila
Aszisztens:
Pallai Pál, Kovács Gergő
Gól:
Rácz Zsolt 38', Miklósvári Géza 86' ill. Ilyés Gergő 4', Csányi Tibor 32', Juhász Ferenc 57'
Sárga lap: - ill. Kun Mihály 37', Ilyés Gergő 93'
Piros lap
: Rácz Zsolt 48'

A forduló további eredményei:
2013-09-08

Pomáz_ICO SE - Gödi SE
2-2, Viadukt SE-Biatorbágy II - Pilisszántó SE 1-2, Dunabogdány SE - Ürömi SC 3-4, Szigetgyöngye SE - Sóskút SKE (félbeszakadt) 0-3 (FB), Pilisszentiván SE - Dunakeszi Kinizsi USE 4-0, Perbál SC - Budakalászi MSE 3-2
Szabadnapos: Leányfalu SE

Piliscsaba SE: Vékony János 8 - Kiss Dávid 4 (Gáll Viktor 0, 61'), Rácz Zsolt 5-2=3, Vainer Attila dr. 5, Vadas Szilárd 4 - Reiner Zsolt 6, Miklósvári Géza 6, Kovács Péter 6 - Balogh Krisztián 5, Balogh Márton 6, Petró Gábor 5
Kispad: Gonda József, Borhi Gergő, Gáspár Erik, Hangai László, Stelcz Ádám
Edző: Kovács József

Tárnok Bolha KSK: Pintér László 6 - Nahaj Gergely 5, Veszeli Tibor 6, Kun Mihály 5 (Pluhár Bálint 64'), Csányi Tibor 7 - Csibrik György 6 - Gyulay Gábor 5, Kapcsos Norbert 6 - Szabó Kristóf 5 (Csuka Zsolr 77'), Ilyés Gergő 7, Nagy István 5 (Juhász Ferenc 7, 40')
Kispad: Szimandl Gábor
Edző: Kovács László

Tudósítás:
Volt miért visszavágni, hiszen másfél héttel ezelőtt éppen Piliscsabán estünk ki a kupából. Az a mérkőzés is kemény csata volt, de ha ezt lehetett fokozni, hát ez meg is történt. Izgalmas, változatos mérkőzésen sikerült megszereznünk a bajnoki pontokat. Jól kezdtünk, hiszen már a 4. percben megszereztük a vezetést. Egy tetszetős támadás után Ilyés Gergőnek sikerült a kapu torkából bepofozni a labdát Vékony kapujába. Ez egy kicsit el is kényelmesített bennünket és az első percek rohamai után, talán tudat alatt, visszavettünk a tempóból. Ezt a pilisiek ki is használták és támadásba lendültek. Szerencsére, csak helyzetig jutottak, gólt nem sikerült szerezniük. Annál inkább nekünk! A 32. percben Kun érkezett az ellenfél kapuja elé és fejelt. A labdába a hazai hálóőrnek csak belekapni sikerült és kezéről a szintén hátulról érkező Csányi elé perdült a labda, aki közelről szerzett gólt.
Sajnos kétgólos előnyünket a félidő végéig nem tudtuk megtartani, mert a 38. percben Rácz Zsolt szépített. A 16-osról elvégzett lapos szabadrúgása került a hálónkba. Előnyünket ismét növelhettük volna, ám egy kitűnő indítással meglóduló Nagy Istvánt, Rácz Zsolt kíméletlenül letarolta. A megmozdulás után Sövény a füvön maradt. Válla sérült meg és mentő vitte el. Rácz utolsó emberként követte el ezt a kíméletlen belemenést, de még így is megúszta egy sárgával. Talán ez volt a jutalom iménti góljáért?  
A második félidőben tovább fokozódtak az izgalmak. Itt is-ott is akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek a gólszerzésre. Nálunk nagyobb is, mert Kun Misi végezhetett el tizenegyest, de lövését Vékony János bravúrosan hárította. Közben Ráczot utólérte a végzet és egy újabb sárga után "elnyerte jól megérdemelt büntetését" és vonulhatott az öltözőbe. A lehetőséggel ezúttal sem tudtunk megfelelően élni. Ami azt illeti, ettől kezdve jó 10-15 percig inkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, egyet kivéve, gólt nem tudtak szerezni. Azután a negyedórás kábulatból mégis csak sikerült "felébrednünk" és a sérülést szenvedő Sövi helyére beállt Juhász Ferenc vezérletével egyre többször és egyre veszélyesebben támadtuk a piliscsabai kaput, mignem Jucinak sikerült ismét kétgólosra növelni előnyünket. A hajrá perceiben további gólhelyzeteket dolgoztunk ki, ezek már meddőek maradtak, sőt pár perccel a befejezés előtt mégegyszer felcsillan a remény a hazaiaknak, legalább a pontszerzésre. Ezt a reményt Miklósvári gólja jelentette a 86. percben. Szerencsére a remény csak remény maradt, annak ellenére is, hogy az időközben sérülés miatt szintén 10 főre fogyatkozott csapatunk ellen még egy utolsó rohamot indítottak, de az egyenlítés már nem sikerült az 5 perces újabb túlórában sem.
A rövid idő alatt lejátszott két mérkőzés közül inkább az első (kupameccsen) álltunk közelebb a győzelemhez, de ez akkor nem sikerült, most viszon mi tettük nehézzé, saját magunknak a győzelmet azzal, hogy egy sokkal jobban játszó - mármint a kupameccshez képest - csapat ellen is sikerült "elszórnunk", vagy inkább elszúrnunk jónéhány ziccert, bár ez most az ellenfélre is igaz volt. Azt gondolom, hogy ismét nagyon jól küzdöttünk, jól építettük támadásainkat, de helyzetkihasználásban még sokat kell javulnunk.

Miklósvári Géza: - Jó játékvezetés mellett, remek iramú mérkőzésen egy masszív Tárnok ellen játszottunk. Vereségünket csakis magunknak köszönhetjük a védelem egyéni hibái miatt, elől pedig a nagy helyzeteink kimaradtak.

Kovács Lászlót kérdeztem a mérkőzés után:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz